Cuma, Mart 28, 2008

Molla Yahya El-Abbasi Efendi (K.S) Hakka Yürüdü


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Seyyid Muhammed Raşid Hz. nin halifelerden olan Molla Yahya Pakiş Efendi 20.01.2008 Pazar günü saat 10: 30 da (biraz önce) İstanbulda Hakkın rahmetine kavuştu.
Bir süredir tedavi görmekte olduğu hastalığına yenik düşen Molla Yahya Efendi, Yeditepe Hastanesinde hayata gözlerini yumdu. Başta oğlu "Hamid Efendi" olmak üzere kederli ailesine, akrabalarına, sofilerine ve tüm sevenlerine Erzurum Baki Kültür Eğitim Vakfı ve Semerkand Gençlik camiası olarak başsağlığı dileriz.
Cenazesi; 21.01.2008 Pazartesi günü İstanbul - Üsküdürdaki Buhara İlim Vakfında saat; 09:00 da kılınmış olup, Cenaze Namazından sonra tüm sevenlerinin katılımıyla "Gebze / Molla Fenari" de defnedilmiştir.
İslâmi ilimlerde bilgi sahibi olan ve çevresi tarafından çok sevilen Yahya Efendi'nin cenazesine binlerce seveni ile talebesi katıldı. Sağlığında tüm hayatını İslama hizmete vakfettiğini belirten Molla Yahya Efendinin yakın çevresinden Niyazi Şahin, "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Bu anlamda çok üzüntülüyüz. Hazret bütün ömrünü vatanı, milleti ve dini için çabalayarak geçirdi. Vefatından sonra ardından onlarca eser, binlerce talebe ve dine, millete hizmet edecek kalıcı eserler bıraktı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.
Türkiye'nin manevi dinamiklerinden birini kaybettiğine dikkatleri çeken Şahin, tek tesellilerinin rahmetlinin başlattığı, devam ettirdiği hizmetlerin bundan sonra da hız kesmeden devam ettirecek talebelerinin yetişmesi olduğunu ifade etti..
Allah cc. makamlarını yüce etsin. Bizleride şefaatinden mahrum etmesin...amin

Hiç yorum yok: