Cumartesi, Mayıs 10, 2008

21. Yüzyılın Evliya Çelebisi... Nimetullah Hoca


3 günden beridir... Japonya'dan misafirimizdir...
3 günden beridir sohbetlerindeyim.
Müthiş bir feyz!...
Dünya'nın dört bir yanında tebliğe koşuyor.
Allah'ın yılmaz mücahid'i...


Şükürler olsun!
Ecdadımızın hepsi Allah'ın Dostu...
Ne söylesek Bilmem onlar hakkında...
Allah Dostları!...
Ne söylesek kelimeler kifayetsiz kalır!


Duyduğumuz, Bildiğimiz çoğu şehittir...
Fakat o yaşıyor...


21. Yüzyılın Evliya Çelebisi...
Sürekli mütebessim bir çehre ve bitmeyen pozitif enerjisiyle ülke ülke dolaşan tüm insanlığı İslam'ın aydınlıklara ulaştıran mesajına davet eden bir tebliğci...

Huzur ve Barış Elçisi,
Her an mütebessim bir çehre,
Pozitif enerji ve motivasyon yüklü sinerjik bir insan,
Samimiyet ve iyilik sembolü,
Lügatında ‘hayır’, ‘olmaz’, ‘yok’ gibi olumsuz söz ve davranışların olmadığı bir gönül adamı,
Heybesinde hep sevgi, hoşgörü, kardeşlik, özgürlük, iyilik ve fedakarlık taşıyan derviş meşrep,
mümtaz bir şahsiyet,
Ülkemizi ve değerlerimizi, gittiği her yere en güzel şekilde ulaştıran ve tanıtan bir kültür adamı...


Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi. 1932 Taşova doğumludur.
“Memleketim Taşova (Amasya), gençliğimizde Tokat'a bağlıydı. Aslen Tokatlı da sayılırız” diyor, Hocaefendi.

İlk hocası, “alimler köyü” diye bilinen Sepetli'den sonraki yıllarda Taşova'nın da ilk müftüsü olan Mehmet Ali Efendi. Hocaefendi’yi, daha küçük yaşlarda muhterem babası alimlerin ve ariflerin sohbetlerine götürürmüş.

Hocaefendi “gezme ve seyahat ta o zaman başladı” diyor. Küçük yaşlardan itibaren ilim ve irfan dersleri alan Nimetullah Hocaefendi, aynı zamanda Allah Dostları’nın rahle-i tedrisatından geçti, sohbetlerinden feyiz aldı. Kendileri, İstanbul’da bulunan İsmail Ağa Kur’an Kursu’nun ilk talebelerindendir.

Hocaefendi, Sultanahmet Camii'nde 1955 yılında müezzinlik ve Gönenli Mehmet Efendi ve Seyyid Arvasi gibi iki büyük alim ve veli zata imam vekilliği ifa etti. O muhterem zatlar, kendilerine imam olmasını nasihat ettiler. Hocaefendi bu nasihatlar doğrultusunda İstanbul’da, Mübarek Topraklar’da, Japonya’da ve gittiği ülkelerde imamlık, müezzinlik ve vaizlik yaptı ve bu güzel hizmetlerini canla başla sürdürüyor. Uzun yıllar Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de bulunan Hocaefendi, “O kutsal mekanlarda 15 saate yakın vaaz veriyordum”, der.


Nimetullah Hocaefendi, “Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmed Zahid Kotku, Mahmut Sami Ramazanoğlu ve birçok Allah dostu ile müşerref olduk, hizmetlerinde bulunduk. Tüm Allah Dostları’ndan ve Alimlerimiz’den Allah Teala razı olsun. Hepsiniz severiz, istifade etmeye gayret ederiz. Ömrüm boyunca talebeliğe niyet ettim, ben talebeyim, sizlere de tavsiye ederim. Şu an Japonya'da ikamet ediyorum ve dünyanın çeşitli yerlerine davet seyahatlerinde bulunuyorum. Anadilim Türkçe'nin yanında Arapça, Urduca biraz da İngilizce, Japonca, Çince, Farsça biliyorum” diyor.

Dünyanın her yerine İslam’ın sevgi, barış ve huzur mesajını taşımak için çabalayan Nimetullah Hocaefendi, sadece bu amaçla 55’den fazla ülkeyi ziyaret etti. Dili, rengi ve dini ne olursa olsun, oralardaki insanlarla kucaklaştı, onlara ülkemizi ve değerlerimizi tanıttı, çok samimi ve candan dostluklar kurdu.

Hocaefendi, ilerleyen yaşına rağmen aynı aşk ve samimiyetle dünya çapındaki ziyaret, tebliğ ve davet çalışmalarını sürdürüyor. Kendileri insanlara tebessüm ve huzur dağıtmaya, sevgi ve barış mesajı iletmeye kısacası “gönül seferleri”ne devam ediyor.

Seferinin son durağı işte burası...
Burası Karadeniz...
Burası Samsun...
Mekan Allah'ın Mekanı... Tebliğ Sürüyor....

Hiç yorum yok: