Perşembe, Nisan 03, 2008

Şahı Bilvanis Seyyid Feyzeddin Erol Hazretleri


Allah'ın (cc) alemlere rahmet olarak gönderdiği Rasulü ve Habibi Muhammed
Mustafa Efendimizin (sav), hem neseben (seyyid) hem de manen evladı (Mürşid-i Kamil), Gasv-i Azam, Gavsi Kasrevi, Gavsi Bilvanis isimleriyle maruf olan Seyyid Abdülhakim el Hüseyni (ksa)'nin torunu, Türkiye ve dünyada Menzil Şeyhi olarak tanınmış Sultan Seyyid Muhammet Raşit el Hüseyni(ksa)'nin oğlu, Şah-ı Urfa Seyyid Abdülbaki Hz (ksa)'nin Halifesi, Gözümüzün nuru, gönlümüzün sûruru..Sakarya kenarında, Eskişehir
- Sivrihisar'a bağlı Bilvanis köyünde, SEYDA HZ.(ksa);"Allah dilediğini kendisi için seçer" Sırrı ile, Allah,ın (cc) insanlara hizmet ettirmek için seçtiklerinden, "Alimler benim Varislerimdir"(Hadis-i Şerif) Müjdesi ile, Zahir ve batın ilimlerinde yetişmiş Varis-i Nebi'lerdendir.


Kamil sadatlarımızın yolunda yürüyen ve arkasında götüren.Peygamberlerin ve Resullerin Efendisi'nin torunu.Muttaki Evliya ve kutupların evladı ve ilmiyle amel eden alimlerin yardımcısı.Muttakilerin iftiharı ve tövbe edenlerin imdadı.Asilerin ve günahkarların kurtuluşu ve irşad edicisi.Allah(c.c.) 'ın açık yardımı ile ve fethi ile zahir olan.Alemlerin Rabbi tarafından yardım olunan Kuran'a ve sünnete sımsıkı sarılan.Müslümanların halis kevseri.Sahibim,Şeyhim,Efendim,dayanağım,bağlandığım ve güvencim üzerine olan ve sebebi iftiharım,her türlü yardımı kendisinden aldığım,iki göz bebeğim,efendimiz Şeyhi Kamili Mükemmil (Allah sırrını ali etsin)
Şahı Bilvanisi Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin el-Hüseyni (K.S.A) hazretleri suan yaklasik 49 yasindadir. 2003 yilinda Şahi Urfa Seyyid Abdulbaki el-Bilvanisi (K.S.A) hazretlerinden icazetini almistir ilmi icazetini zaten yillar öncesinden almisti. Babasi Seyyid Muhammed Rasid (K.S.A.) hazretlerinin isaretiyle Şahi Urfa (K.S.A.) hz. lerine intisab etmistir, bunun öncesinde menzildeydi. Dedesi Gavs-i Kasrevi Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni (K.S.A.) hz. leri onun hakkinda daha küçükken etrafindakilere söyle buyurmus ' Fevzeddin'e dikkat edin ilerle büyüklerden olacaktir'. Şahimi sâdatlardan olan Şeyh Abdurrahman-i Tagi (K.S.A.) hz. lerinin torunuyla evlendikmek istiyorlardi, Annemiz Gavs hz. lerinin bulundugu odaya girdigi her defasinda Gavs (K.S.A.) hz. leri ayaga kalkiyordu. Bunun üzerine Gavs hz. leri S. Fevzeddin'e 'Eger sen onunla evlenirsen ben onu gördügüm zaman devamli ayaga kalkmak zorunda kalacagim, artik yaslandim' buyurmus.
S. Fevzeddin' bu olaydan dolayi bir seyyide ile evlenmekten vaz geçerek annemiz seyyide degildir. S. Fevzeddin'in 9 tane çocugu olmustur fakat Lütfiye adinda bir kizi ve M.Enes adinda 2 çocugu küçük yasta rahmetli olmusturlar. Diger çocuklari ise Zemzem, Hayrullah, Bedrullah, Zümrete, Nurulayn, Sefanur ve en küçükleri M.Emin'dir. Allah (C.C) hepsine uzun ve hayirli ömürler nasip eylesin bizleri onlarin yüzü huyu hürmetine affeylesin.Amin.

Hiç yorum yok: